3 konkrete tips: Få mere ud af dine leads - og dine kunder!

Du er måske blevet 100-meter-mester i din inbound leadgenerering, hvor der hver dag kommer leads flyvende fra højre i en sådan grad, at du næsten ikke kan følge med. Men hvordan håndterer du dem? Og er der blind-spots, hvor du måske ikke gør, hvad der skal til for at maksimere udbyttet af dem?

Her giver vi dig tre af vores bedste tips til, hvordan du får mere ud af dine leads (og kunder)! Vi gennemgår tre vigtige parametre for leadhåndtering, som kan højne effekten af din salgsindsats og skabe en højere ROI på marketingkronerne.

Fact: Virksomheder taber typisk 40-60% af deres leads på gulvet, fordi der ikke er fastlagte processer for, hvordan man skal følge op – og konvertere. Det er en hård sandhed, men alle der sidder med leadhåndtering/generering i det daglige kan huske tilbage på ét kongelead, der aldrig blev til noget, fordi den pågældende faldt mellem to stole – eller bare ikke blev taget ordentligt hånd om. Vores CEO, Kasper Mengers Andersen, siger:

elias-avatar

Af Elias Ervill

Partner
Retention Specialist

Læsetid

6 minutter

"Selvom vi i Funnel First hjælper virksomheder med at generere kundeemner, så er vi blevet mere og mere opmærksomme på, at det ikke er alle, der har en nedskrevet proces eller strategi for, hvad der skal ske, når kunden først har henvendt sig. Og det er en skam. For der er rigtig mange muligheder for at optimere chancerne, for at et lead ikke bare forbliver et lead - men også bliver til en kunde"

Råd nr. 1 - Ha' en strategi parat - INDEN du starter

Mange går ud fra en tanke om, at de er supersælgere, der kun er ét telefonnummer væk fra at lave deres livs største salg. Og det kan også meget vel være. Men hvis ikke man har en strategi og en klar handlingsplan for, hvordan man har tænkt sig at håndtere arbejdet, så kan leadet hurtigt forsvinde ud i sandet – i stedet for at blive en langvarig kunde i jeres forretning.

“Vi ser tit, at virksomheder følger op og håndterer leads ud fra et ekstremt laissez-faire udgangspunkt, hvor det er op til tilfældigheder, hvem der gør hvad – og hvordan de gør det.”

Fortæller Elias Ervill, partner i Funnel First, og uddyber;

“Det er ligegyldigt, hvor meget du fokuserer på din markedsføring, og hvor godt den kører, hvis ikke der er en velplanlagt strategi til at håndtere det, der måtte komme ind. Og vi ser hele tiden, at det er de virksomheder, der på forhånd har tænkt over opfølgningsprocessen, der får mest ud af deres leads – og får den største værdi ud af deres kunder.”

Hvordan kan en simpel begynderstrategi så se ud? Umiddelbart kan den deles ind i tre enkeltdele:

  1. Sørg for, at der er en person, som er dedikeret til arbejdet. Og som nyder at ringe til folk, booke folk ind og optimere på deres egen konverteringsrate.
  2. Sørg for, at der bliver ringet ud på forskellige tidspunkter. Emails er slet ikke nok som alenestående strategi for at følge op på leads – I skal ringe til dem! Og man kommer ikke langt, hvis man for eksempel sætter en enkelt time af til leadopfølgning om dagen i samme tidsrum. Alle folk har forskellige skemaer, så man skal være klar på at foretage opkald om aftenen og i weekenden.
  3. Skriv det hele ned! Ens leadhåndtering skal ikke kun være i hovedet på en af jeres ansatte eller hos dig selv. Det er vigtigt, at man har et system, hvor man kan følge med i, hvor mange gange et lead er blevet kontaktet, hvad man er i dialog med dem om, og hvornår de er booket ind til. Det kan godt være, man kan holde styr på et par stykker – men når vi taler om et par hundrede, så er det straks mere vigtigt med et solidt system. Og det kommer især til udtryk, når vi taler om den efterfølgende konvertering.

Råd nr. 2 - Ha' fokus på konverteringen

“Det ved vi da godt” ville mange nok sige, når vi rådgiver vores kunder om at have fokus på konverteringen, når de tænker på deres egen leadgenerering. Men vi mener alligevel, at det er et område, hvor mange kommer til kort. Og det er ikke af den årsag, som du måske tror.

“Mange virksomheder prøver at få deres salgsstrategi til at give så mange salg som overhovedet muligt for at nå en eller anden form for benchmark, kommission eller andet. I stedet for at tænke på, hvordan de får mere ud af deres leads og kunder på den lange bane.”

fortæller Kasper Mengers Andersen og fortsætter; 
“Det kan godt være, at det er nemmere at sælge små, korte forløb/produkter eller sætte sine egne priser ned til smertegrænsen for at få folk til at bide til bollen. Men hvorfor ikke sørge for, at du får kvalificeret dine leads i så høj grad, at du næsten på forhånd ved, hvad de vil købe?”

Du har nok flere forskellige produkter i dit sortiment, som du kan sælge. Og der er helt sikkert et, som du er mest interesseret i at sælge. Måske er det et mere ekstensivt medlemskab med flere benefits, et større forløb, eller noget andet, som er jeres “premium produkt”. Uanset hvad det er, så er det vores erfaring, at prisen næsten aldrig er en faktor, hvis produktet giver nok værdi til det pågældende lead.

“De fleste mennesker skriver sig op og bliver til leads, hvis de har et behov. Og her skal man huske, at det ikke er altid, at de aktivt har søgt løsningen – men at behovet har ligget latent hos leadet. De skriver sig op, fordi du har formået enten at skabe et behov eller påtale et allerede eksisterende behov, som leadet mener, at du kan løse. Og det er den viden, du skal bruge i salgssituationen”. Siger Elias Ervill, og uddyber:

“Hvis du har et produkt, som du ved kan løse et potentielt leads problem – er du så ikke forpligtet til at sælge det til dem? Så gå aldrig efter det nemme salg, fordi du så kan komme hurtigt videre til næste lead. Tænkt på, hvordan du bedst kan løse leadets behov, og du vil oftest finde ud af, at du kan sælge præcist det, du gerne vil, så længe du har gjort dit forarbejde ordentligt i kvalificeringsprocessen”.

Og nej, det betyder ikke, at du skal stalke dine leads på Facebook for at finde ud af, hvad de har behov for. Men det betyder, at du skal stille leadet nogle kvalificerende spørgsmål allerede i det første opkald, så du har viden allerede inden, du kommer til en salgssituation. Og det er den viden, der skiller de absolut bedste sælgere fra de middelmådige.

Eksempler på kvalificerende spørgsmål:

  1. Hvorfor har du valgt at skrive dig op hos os?

  2. Hvad har gjort, at du er nået til det sted, du er i dag?

  3. Hvordan havde du tænkt, at vi kan hjælpe dig?

Råd nr. 3 – Dit brand skal kunne mærkes hele vejen

Den røde tråd er vigtig i markedsføring og salg. Kunderejsen skal føles som et samlet univers, hvor design, content, opfølgning og salget spiller sammen.

“Hos Funnel First gør vi en dyd ud af at præsentere vores kunder på en måde, der stemmer overens med deres eget koncept, design og tone of voice”, fortæller Kasper Mengers Andersen og fortsætter;

“Og det gør vi af én årsag: Folk skal kunne føle sig sikre på, at det de købte ind på i en annonce, på en landingpage, etc. også er det samme, de møder, når de taler med jeres repræsentant – og det spiller overens med den behandling, de får hos jer.”

Vi plejer at sige, at salget ikke først starter, når du sidder overfor den potentielle kunde. Men allerede på den første kontaktflade et lead har med din forretning – annoncen. Hvis ikke din kommunikation på annoncen stemmer overens med resten af det flow, du har sat op, så kan leadet blive “skræmt væk” eller miste følelsen af, at jeres forretning er den rette for dem. Hvis I har sat følelser i gang hos leadet, og de så slet ikke kan genkende noget af det, de ser på landingpagen, så er de væk igen. Og det samme kan siges, hvis den person, I har sat til ringe ud til leads ikke matcher den stemning, I har kørt op, så vil mange blive forvirret – og salgsprocenterne falder drastisk.

Derfor: Sørg altid for, at der er TYDELIG sammenhæng mellem de budskaber, I bruger i jeres annoncering, og de budskaber som leads kommer til at se på de tilhørende landingpages og automations længere nede i flowet.

Hvad gør du så nu?

Når alt det her er sagt – Hvad kan du så gøre lige nu, som kan forbedre din leadgenerering – og håndtering af samme – betydeligt.

Det første, du skal gøre, er sandsynligvis at opdatere dit mindset.

Spørg dig selv, om du er klar til at acceptere følgende:

  • Du skal kommunikere en del med dine kundeemner før de overhovedet kommer ind i din forretning. Man kan ikke gøre alt på mail – og man bliver nødt til at finde det gode, gamle salgsarbejde frem, hvis man vil have succes i sin forretning.
  • God markedsføring kan ikke erstatte dårlig opfølgning. Sørg for at have en klar strategi, der sikrer god kommunikation med leadet hele vejen ind i salgslokalet – og sørger for, at I altid optimerer på jeres processer og strategier.
  • Sørg for at tale direkte til din målgruppe, og strømlin din kommunikation. Design, content og produkt skal spille sammen til ét genkendeligt univers.

Lyder det som en uoverkommelig proces? Eller er kæden faldet af et andet sted i jeres forretning?

Kontakt os på linket i bunden af siden og book et strategisk opkald! Her vil vi ikke bare gennemgå jeres nuværende proces, men også vise jer en beregning på, hvor mange kunder, I kan forvente at få gennem os de næste 6 måneder.

Vi ses!

Læs en mere...

5.21.2021

Hvordan får du din standard WordPress-formular til at ligne guld? I denne blog viser designer, Kasper Kristensen, hvordan man med forholdsvis simple greb kan pifte sin formular op og undgå et template-look på sit website.

5.21.2021

Performance garanti

– Hvis vi ikke leverer, betaler du ikke!

Så enkelt er det. Vi skaber en kontinuerlig strøm af leads og varme kundeemner til din virksomhed og dit salgsteam, og hvis vi ikke når det aftale mål, så betaler I ikke. Det sikrer jer en stabil og skalerbar fremtid uden bekymringer om, hvor den næste potentielle kunde skal findes.

above-footer

Tag din virksomhed til nye højder

Marketing skal efterlade resultater. Book et strategisk opkald, og hør mere om, hvordan vi kan udvikle en datadreven, skalérbar leadgenereringskampagne og sikre en kontinuerligt fyldt salgspipeline I din virksomhed – så I aldrig mere skal bekymre jer om, hvor den næste kunde skal komme fra.