Kunsten at puste nyt liv i en gammel sport

Utraditionel markedsføring til en traditionsrig sportsgren

Da medlemstallet i de danske golfklubber gennem flere år var faldende, måtte Dansk Golf Union finde en anden løsning end de traditionelle markedsføringsmetoder, de havde forsøgt sig med indtil da.

Dansk Golf Union har 186 golfklubber fordelt rundt omkring i Danmark. De har gennem de seneste fem år oplevet stor vækst, og hvor de før var et lille forbund, er DGU nu det fjerdestørste specialforbund under Danmarks Idrætsforbund. Deres ambition er at udbrede og forbedre danskernes mulighed for at dyrke golfsporten – og det skulle vi hjælpe dem med!

jonas-avatar

Af Jonas Roulund

Project manager
Copywriter

Kunde

Dansk Golf Union

liv-og-glade-dage

Liv og glade dage på golfbanen igen!

De 43 klubber, som valgte at samarbejde med os, kunne se frem til en fuldt booket kalender og liv på golfbanen igen. I 2020, 2021 og 2022 har vi genereret mere end 2.500 fuldtidsmedlemmer til dansk golf – og det tal stiger dag for dag.

golfens-dag

Golfens Dag med fart på!

Golfklubber landet over afholder hvert år et gratis åbent hus-arrangement, hvor tilmeldte kan prøve kræfter med golfsporten. Igennem vores markedsføring deltog mere end 4.400 personer ved dette arrangement i både 2021 og 2022! Alle sammen blev tilmeldt i en periode på blot 14 dage.

“Der er flere klubber, som simpelthen ikke troede, at disse potentielle golfspillere var i deres lokalområde, fordi de tidligere har forsøgt sig med mere traditionelle former for markedsføring uden at komme i kontakt med dem.”

– Jonas Meyer,
Udviklingschef i Dansk Golf Union

Play Video

Faldende medlemstal skulle vendes til vækst

I 2019 ramte DGU det laveste antal klubmedlemmer siden 2007, og gennemsnitsalderen var samtidig stigende. Der var derfor brug for at tænke nyt i forbindelse med hvervning af danske golfspillere. Organisationen havde tidligere brugt de mere traditionelle former for markedsføring såsom flyers og trykte annoncer for at nå ud til potentielle medlemmer, men var klar over, at nye strategier måtte tages i brug. De kontaktede derfor Funnel First Media i håb om at få hjælp til en helt ny markedsføringsstrategi.

single-case-image-template

Tidligere havde klubberne forsøgt sig med flere forskellige typer markedsføring såsom avisartikler i lokalaviser, brochurer, mund-til-mund anbefalinger og endda selv prøvet kræfter med Facebook-annoncering. Men hvor klubberne tidligere havde oplevet summen af liv og fuldt bookede baner, stod de nu med en tom kalender, og der var langt mellem nye tilmeldinger.

Målet var ikke blot at markedsføre sig selv som klub, men i højere grad at markedsføre golfsporten for på den måde at vække interesse hos danskerne.

Da DGU kom til os og forelagde problemet, mange klubber stod med, så vi muligheden i – ikke blot at hjælpe de udfordrede golfklubber – men samtidig at inspirere flere danskere til at deltage i en sund og social fritidsaktivitet.

I samarbejde med DGU skabte vi en plan for, hvordan vi med leadgenerering kunne løfte klubbernes markedsføring og derved få skabt en øget interesse for golfsporten hos folk i lokalsamfundet.

En effektiv og tryg løsning - både for klub og kunde

På baggrund af vores erfaring indenfor markedsføring og leadgenerering vidste vi, at arbejdet ikke udelukkende lå i at nå ud til potentielle kunder på relevante platforme, men i lige så høj grad i at forbedre kunderejsen fra lead til medlem – for når folk bevæger sig ud på ukendt grund, er det vigtigt at holde dem i hånden hele vejen.

“Mange organisationer og virksomheder har ikke taget stilling til kunderejsen. Det er vigtigt at planlægge og tilpasse annoncering, hjemmeside og call-to-action til kundens mindset, så vejen ind i forretningen bliver nemmere – og mere behagelig for kunden.”

I dette tilfælde var det vigtigt, at der blev opbygget en markedsføringsproces, som kunne sikre, at klubberne havde mulighed for at tage imod, introducere og generelt guide potentielle medlemmer, så de følte sig trygge igennem hele forløbet.

Udover at opbygge en komplet full-funnel-strategi, som garanterede leads til golfklubberne, assisterede vi derfor også samtlige golfklubber med kundehåndteringen.

“Jeg kontaktede personligt samtlige kundeemner telefonisk (vi fik 79 stk. på 15 dage). Det var hårdt arbejde, men det var indsatsen værd”, fortæller John Ottesen, Bestyrelsesmedlem, Søllerød Golfklub.

Generelt forøgede golfklubberne deres medlemstal over hele linjen – mange oplevede sågar en fordobling af nye medlemmer – samtidig med at der kom mere diversitet i kundegrupperne. Vores leadgenerering gjorde, at klubberne især fik fat i den yngre målgruppe under 50 år, som tidligere havde været svære at ramme. Derudover fik klubberne også fat i langt flere kvinder – noget, der før havde været en stor udfordring i den mandsdominerede sportsgren.

Samtlige golfklubber ringede og gav de potentielle medlemmer den personlige kontakt, der skal til – og endte altså med en bookingrate på 90%. At guide og tage hånd om sine kunder er tidskrævende, men det er en investering, som tjener sig mange gange ind igen.

Vi har haft et fantastisk samarbejde med DGU siden 2019 – og gør hvert forår klar til at skyde golfsæsonen i gang igen med et brag.

Læs videre...

Langesø Golf blev fuldt booket

Golfbanerne ved Langesø Golf manglede liv og gæster – med en effektiv kampagnestrategi fik vi fyldt de tomme pladser med betalende fuldtidsmedlemmer.

Skønhedsklinik blev reddet fra konkurs

Skønhedsklinikken Cryonis var på randen af konkurs, da vi satte gang i en succesfuld kampagne, som boostede salget og reddede virksomheden!

Imponerende lifetime value per kunde til InnerGym

Vi skabte en kontinuerlig strøm af leads med en lang life time value, der gav mulighed for at ansætte flere trænere i det højt specialiserede træningscenter.

Performance-garanti

– Hvis vi ikke leverer, betaler du ikke!

Så enkelt er det. Vi skaber en kontinuerlig strøm af leads og varme kundeemner til din virksomhed og dit salgsteam, og hvis vi ikke når det aftale mål, så betaler I ikke. Det sikrer jer en stabil og skalerbar fremtid uden bekymringer om, hvor den næste potentielle kunde skal findes.

above-footer

Tag din virksomhed til nye højder

Marketing skal efterlade resultater. Book et strategisk opkald, og hør mere om, hvordan vi kan udvikle en datadreven, skalérbar leadgenereringskampagne og sikre en kontinuerligt fyldt salgspipeline I din virksomhed – så I aldrig mere skal bekymre jer om, hvor den næste kunde skal komme fra.