Sportsmand. Forretningsmand. Levemand.

Kasper Mengers Andersen har både ejet en strandbar, importeret kaviar og solgt billige hjemmesider. Og så har han været professionel racerkører. Nu har den 38-årige stifter af Funnel First Media gjort det til sin mission at hjælpe virksomheder i ind- og udland med at få succes gennem målbar og datadreven markedsføring.

Han er 38 år og har allerede været en del af flere virksomheder, end de fleste når gennem et helt liv. Den driftige herre kommer ud af en sand iværksætterfamilie, og efter at have udlevet sin drøm om at leve som professionel racerkører har Kasper været igennem en række erhvervseventyr. Eventyr, der i 2018 endte ud i etableringen af Funnel First Media.

“Jeg søgte en markedsføringstilgang, som var så målbar, som overhovedet muligt, og det fandt jeg med funnel-tilgangen. Jeg synes, det er fedt at være med til at skabe nogle ekstraordinært gode resultater for vores kunder, og når man så begynder at tænke over, hvordan de resultater har påvirket hr. og fru Danmark, så begynder det hele at give mening – vi har for eksempel flyttet mange op af sofaen og ud at træne eller ud på golfbanerne. Og vi har hjulpet et solcellefirma i Spanien, så flere er kommet over på grøn energi. Den slags projekter giver bare god mening for os, og det er sjovt at arbejde med,” fortæller Kasper.

Vejen til Funnel First og leadgenerering var dog ikke snorlige for silkeborgenseren, der i dag er bosat i Skanderborg med sin kone og tre børn. Den indeholder en række sving og forgreninger, som blandt andet førte ham fra en fotoforretning i Silkeborg til racerbaner over hele kloden.

Kasper Mengers Andersen

Funnel Expert & Partner

Dato

Stiftede Funnel First Media i 2018

Interviewer & forfatter

Jonas Roulund

Fra fotoforretning til Formel-race

Kaspers liv og opvækst tog sit afsæt i Silkeborg, hvor faderen, Søren Andersen, drev en række fotoforretninger. Børnene gav fra en tidlig alder en hjælpende hånd med i butikken, og viljen til at skabe sin egen forretning og arbejde hårdt for at lykkes kom dermed ind med modermælken.

”Hele familien var jo en del af fotoforretningen. Jeg var allerede med i butikken som fire-årig, så jeg følte ikke, det var arbejde. Det var bare en del af mit liv. Men jeg var samtidig også bevidst om, at jeg i hvert fald ikke skulle det samme. Man får ligesom nok, når det fylder så meget i ens opvækst,” fortæller Kasper.

Han forfulgte i stedet en helt anden drøm: At blive professionel racerkører.

Kasper Andersen var i nullerne et af de helt store stjerneskud i dansk motorsport, hvor han racede sig til tops i både danske og nordiske mesterskaber, inden en skade satte en stopper for sportskarrieren i en alder af 26 år.

”Racerdelen startede relativt sent for mig. De fleste begynder allerede som 8-9-årige, men jeg kom først i gang som 15-årig. Jeg havde været i ungdomsklub, hvor man kunne skrue i knallerter og gamle GoKarts, og så kunne man køre rundt i dem i maks ti minutter, når man ramte foråret – det var det, de kunne holde til. Så kørte vi rundt på en parkeringsplads, hvilket var decideret livsfarligt. Med en halvdårlig hjelm og en sketchy GoKart… Der var meget, der kunne gå galt. Men der blev jeg bidt af det, og så plagede jeg min far i et par år om at få min egen GoKart. Og det skete så i år 2000,” fortæller Kasper.

Derfra tog tingene fart. Han blev Danmarksmester i 2002, nordisk mester i 2004 og gik all in på sporten. Undervejs skrev han kontrakt med hold som Cobra Kart Racing, Team Formula Sport og Formel Renault, mens faren brugte sit store netværk til at skaffe sponsorer.

”Jeg tror faktisk, vi var nogle af de bedste til at skaffe sponsorer i de år.”, fortæller Kasper om tiden, der også bragte ham til Italien, da han i 2006 skrev kontrakt med et fuldt professionelt team. Her blev han en del af Formula Medicine, som er et center tæt ved Pisa, der træner og udvikler racerkører – her er det eksempelvis ikke usædvanligt at støde på personligheder fra Formel 1 og 2.

”Det var et helt andet setup, end jeg var vant til, og det var en fantastisk tid. Jeg havde erfaring fra fotoforretningen, som jeg brugte til at lave markedsføring for mig selv og lavede blandt andet videoblogs, hvor jeg filmede, hvad der skete. Det var der ikke mange, der gjorde dengang, så det skabte lidt ekstra opmærksomhed,” siger Kasper.

Men motorsporten sled både på kroppen og økonomien, så da finanskrisen ramte i slut-00’erne – og for alvor i 2010 – og Kasper samtidig begyndte at døje med efterveer fra et uheld, trak han stikket på racerkarrieren.

Og der stod han så. Efter 10 år omgivet af motorer og adrenalinsus. Med en HG-uddannelse og salgserfaring fra fotoforretningen samt som marktingmand for SUVO Anti-Rust, hvor han i begyndelsen af racerkarrieren gjorde tjeneste som deltidsansat for at få de økonomiske tråde til at hænge sammen.

"Jeg havde Shiny Object Syndrome"

Selvom Kasper stod uden en klar karrierevej efter et årti som racerkører, så viste der sig alligevel hurtigt en ny retning. Han havde i sin tid som racerkører opbygget stor erfaring med at arbejde med grafik og salg i forbindelse med markedsføringen af teamet.

Nu skulle han blot lave denne markedsføring for andre. Kasper etablerede sig derfor som selvstændig og begyndte at producere grafisk materiale og hjemmesider for virksomheder.

“Uden at tænke over det, så var det bare det, jeg skulle. Det kan nogle gange være en fejl bare at springe ud i tingene, men jeg fandt først senere ud af, at det måske ikke helt var det, jeg brændte for. Jeg fandt ud af det her med, at det er meget federe at arbejde med noget, der skaber nogle synlige resultater, og det har jeg jagtet lige siden,” fortæller Kasper, som i de følgende år, sideløbende med markedsføringen, også etablerede en række soloselskaber i forskellige former og nicher, der blandt andet talte en skolemadsplatform, en strandbar i Ebeltoft og et kaviarimportfirma.

“Jeg havde shiny object syndrome. Jeg fik tusind idéer og havde lyst til at eksekvere på dem alle. Og det er jo en rigtig dårlig idé. Nu er jeg blevet det diametralt modsatte. Jeg spotter shiny objects på lang afstand og har virkelig fundet ud af, at det er altafgørende at fokusere hundrede procent for at få succes, og det gælder sådan set, uanset hvad man laver,”

siger Kasper.

Det sidste “Shiny Object-projekt” han startede op, blev “BudgetWeb”, som gik ud på at lave billige hjemmesider til virksomheder.

“Det er jo en rigtig dårlig idé at lave noget, der har som hovedformål at være billigt, for der skal så enorm volumen til, før det bliver rigtigt godt. Men jeg kom på en iværksættertur til Thailand, hvor BudgetWeb var mit forretningskoncept, og der var et par deltagere, som fik mig til at tænke lidt over tingene. Man skal jo prøve at regne den ud på forhånd – Kan det her rent faktisk blive en fed forretning? Hvor mange kunder skal der til? Hvor meget skal du bruge på markedsføring, for at det bliver rentabelt og så videre. Den kalkulation var jeg ikke i stand til at lave på det tidspunkt. Men det er noget alle forretningsejere bør tænke over,” forklarer Kasper.

En af deltagerne på iværksætterturen var Johnny Hansen, og mødet med ham skulle vise sig at blive altafgørende for Kaspers – og Funnel First Medias – udvikling.

Funnel First Media bliver til

Kasper vendte retur til Danmark og begyndte at researche på det amerikanske funnel-koncept – og var blandt de første til at tage marketingtilgangen til Danmark:

“Funnel-opbygningen er meget datadreven og synlig. Man får konkrete resultater baseret på nogle målbare parametre. Det var det, der tiltalte mig ved det. Jeg har selv siddet i mange virksomheder og drevet dem, men problemet har været det samme hver gang: Hvordan finder du kunderne, og hvordan kan du vide, om de kommer fra den ene eller anden markedsføringskanal? Og det er der, min motivation ligger: Hvordan kan vi hjælpe en virksomhed til at få succes på baggrund af målbar markedsføring, hvor man hele tiden kan se, hvad der virker og ikke virker?”

fortæller Kasper.

Han fik i 2018 Johnny Hansen med som investor, og det blev starten på Funnel First Media:

“Johnny var en af dem, der skubbede lidt til mig på turen østpå. Vi fik et rigtig godt venskab ud af det, og normalvis skal man jo nok ikke investere sammen med venner, men Johnny kunne godt se, hvad jeg havde gang i, og han syntes, jeg havde fortjent en chance for at fokusere hundrede procent, fortæller Kasper, som takkede ja til investeringen og brugte den på at få en makker med på holdet – valget faldt på Elias Ervill:

“Det har været afgørende, at jeg fik en ind, som var lige så motiveret som mig selv, så vi er to drivkræfter, der rykker lige hårdt. Hvis jeg bare havde hyret en ind, som kun kunne tage en lille del af forretningen, så var vi nok ikke nået dertil, hvor vi er i dag. Det er vigtigt at kende sine svagheder som forretningsejer og sørge for at få andre til at supplere på de punkter, hvor man ikke selv er så stærk, og der supplerer Elias mig bare rigtig godt, fortæller Kasper.

Således fik de to partnere et godt samarbejde op at køre med flere kunder i forskellige nicher, og Funnel First Media leverede således sit første overskud 1,5 år efter etableringen.

"Når andre shiner, shiner jeg!"

Funnel First Media består i dag af fem medarbejdere, og Kaspers vigtigste opgave består nu af at snakke med nye kunder og sørge for, at virksomhedens egne leads kontaktes. Samtidig udvikler han marketingstrategier og søger ny viden blandt de mange inspirationskilder, der findes i ind- og udland.

“Jeg har set for mange gange, at bureauer, der har været enormt succesfulde, pludselig går i stå, fordi de bliver ved med at køre i den samme rille. Så vi skal blive ved med at være innovative og udvikle os for at være blandt de bedste. Jeg har været i berøring med alt fra traditionel markedsføring med tryksager til onlinemarkedsføring og webbaseret promovering, video og grafik, og jeg elsker at sidde og gentænke måden, vi gør tingene på – hvis noget virker, hvorfor virker det så? Hvordan gør vi performance endnu bedre? Og er der nogle mønstre, vi kan overføre til andre kampagner? Den nytænkning er nok der, hvor jeg får stillet min shiny object-lyst i dag,” fortæller Kasper.

Teamfølelsen fra racertiden skinner desuden igennem, når Kasper skal beskrive det bedste ved hans nuværende rolle i virksomheden.

“Jeg er faktisk nået dertil, hvor jeg synes, det fedeste ved mit job er, når folk omkring mig shiner. Der er ikke så meget ego, der skal plejes mere. Det handler mere om at give noget videre. Hvis andre shiner, så synes jeg selv, jeg shiner. Når man kan give nogen noget råderum og nogle muligheder, for at de kan løbe med bolden og gøre tingene bedre, end jeg nogensinde kunne gøre, så er det en sejr.”

Derfor prøver han at skabe en hverdag med en sund balance i arbejdstid, opgaver, motion og hygge:

“Man bruger sig selv meget som ansat, så jeg er meget opmærksom på at skabe en arbejdsplads, hvor vi kan levere den bedste kvalitet til vores kunder samtidig med, at vi har den bedste hverdag som medarbejdere. Derfor træner vi i arbejdstiden, vi har en massagestol, og vi sørger for at lave ting, vi synes er sjove. Man bruger trods alt en stor del af sin tilværelse på arbejdet, så det skal også være sjovt og meningsfyldt, fortæller Kasper.

Han glæder sig således til fremtiden med Funnel First Media:

“Min ambition er, at vi skal være de bedste indenfor de nicher og de markeder, vi går ind i. Det er vigtigt for mig, at det bliver ved med at være sjovt at gå på arbejde, at vi vælger meningsfulde projekter og har mulighed for at skabe vores egen hverdag. Det er meget, meget vigtigt, at kunderne får den opmærksomhed, de har brug for, og at vi samtidig har ro til at være kreative og lave et godt stykke arbejde. Så tror jeg, alle vinder på den lange bane, fortæller Kasper Mengers Andersen.

Kasper kan træffes på mail kma@funnelfirstmedia.com, så hvis du har generelle spørgsmål til Funnel First Media, vores priser og ydelser, eller ønsker mere viden om leadgenerering, så tøv ikke med at tage kontakt.

Mød resten af holdet

kasper-mengers-interview-2

Kasper Mengers Andersen

Introduktionstekst til case afsnittet. Lorem ipsum dolor sit amet, conquistador est un roma con caramel. Lorem ipsum dolor sit amet, conquistador est un roma.

LÆS INTERVIEW  >

Bianca van Urk

Introduktionstekst til case afsnittet. Lorem ipsum dolor sit amet, conquistador est un roma con caramel. Lorem ipsum dolor sit amet, conquistador est un roma.

jonas-interview

Kasper Mengers Andersen

Introduktionstekst til case afsnittet. Lorem ipsum dolor sit amet, conquistador est un roma con caramel. Lorem ipsum dolor sit amet, conquistador est un roma.

LÆS INTERVIEW  >

Performance-garanti

– Hvis vi ikke leverer, betaler du ikke!

Så enkelt er det. Vi skaber en kontinuerlig strøm af leads og varme kundeemner til din virksomhed og dit salgsteam, og hvis vi ikke når det aftale mål, så betaler I ikke. Det sikrer jer en stabil og skalerbar fremtid uden bekymringer om, hvor den næste potentielle kunde skal findes.

above-footer

Tag din virksomhed til nye højder

Marketing skal efterlade resultater. Book et strategisk opkald, og hør mere om, hvordan vi kan udvikle en datadreven, skalérbar leadgenereringskampagne og sikre en kontinuerligt fyldt salgspipeline I din virksomhed – så I aldrig mere skal bekymre jer om, hvor den næste kunde skal komme fra.